De ce este TAEKWON-DO ITF sportul perfect pentru copil❓
Taekwon-Do ITF este un sport potrivit pentru orice vîrstă. Acesta poate fi practicat ca inițiere în sport, ca sport de performanță sau pur și simplu, ca o metodă de întreținere fizică la vîrste mai înaintate.
De multe ori, părinții caută să iși dea copiii la un sport care să îi solicite atît din punct de vedere fizic, cît și psihologic, iar Taekwon-Do ITF este o alegere perfectă pentru copiii între 5 și 14 ani.
Antrenamentele au atît exerciții ce țintesc partea fizică, cum sunt exercițiile de forță, flotări, abdomene, genuflexiuni, stretching, șpagat etc., cît și exerciții ce solicită psihicul, cum sunt exercițiile de coordonare, agilitate, precizie etc. Tehnicile de Taekwon-Do ITF necesită atît implicare fizică, cît și un nivel adecvat de concentrare pentru a fi realizate.

3 BENEFICII pe care le obțin copiii la scurt timp dupa ce încep antrenamentele de Taekwon-Do ITF:

✅1. STABILIZAREA NIVELULUI DE ENERGIE !
Copiii sunt de două feluri: cu energie prea multă sau cu energie prea puțină. Ambii au nevoie de un mediu care să îi aducă la un nivel de energie optim și sănătos pentru viața de zi cu zi.
• Copiii cu energie prea multă vor avea ocazia, în cadrul antrenamentului de Taekwon-Do ITF, să iși consume această energie. O oră de Taekwon-Do ITF îi va solicita atît din punct de vedere fizic, cît și psihic astfel încît vor fi obisnuiți să-și folosească energia în plus, pentru antrenamentele de Taekwon-Do ITF.
• Pentru copiii cu prea puțină energie, Taekwon-Do ITF poate avea un efect invers. Aceștea vor fi solicitați suficient, încît să nu pară prea greu antrenamentul și să renunțe, dar destul de mult încît corpul lor să genereze din ce în ce mai multă energie pentru a face față antrenamentului.

✅2. DEZVOLTARE FIZICA !
Dezvoltarea fizică este unul dintre obiectivele principale ale Taekwon-Do-ului. Prin dezvoltare fizică nu ne referim la creșterea masei musculare, ci la dezvoltarea parametrilor și abilităților copiilor.
Pana la 14 ani, copiii trebuie să iși dezvolte coordonarea, capacitatea, agilitatea, viteza, forța fizică generală, rezistența la efort, să aibă un nivel bun de concentrare atît la antrenament, cît și la școală, acasă, etc.
Antrenamentele pentru grupa de începători pînă la 9 ani, sunt axate pe exerciții fizice ce îmbină utilul cu plăcutul, copiii le primesc ca pe o joacă.
Odată cu creșterea în vîrstă și în experiență, antrenamentele se schimbă și se adaptează în funcție de calitățile fiecărui copil.

✅3. SOCIALIZARE !
Un aspect important este socializarea. Copiii trebuie să socializeze între ei de la vîrste cît mai mici, pentru a putea avea o viață socială sănătoasă cînd ajung la adolescență și la maturitate.
Generația “Telefon și Calculator” este una cu nivel scăzut de socializare, iar Taekwon-Do-ul este o metodă excelentă de socializare, la sală formîndu-se, de multe ori, prietenii ce durează toată viața.
Pe lîngă activitatea de la sală, Taekwon-Do mai oferă și alte oportunități de socializare, cum sunt cantonamentele de vară, excursiile, concursurile, examenele de centură și alte evenimente diferite la care participă școala noastră.

Așadar, indiferent de calitățile fizice sau de nivelul de energie al copilului, practicarea unei arte marțiale, și în special practicarea Taekwon-Do ITF, este recomandată începînd cu vîrsta de 5 ani.

Pentru mai multe informații despre activitatea noastră sau unde ne puteți găsi pentru antrenamente, ne puteți contacta la numărul de telefon 069170079.
Categorie: Articole | Adăugat de: admin (21/08/2019) | Autor: admin
Vizualizări: 15 | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: